Osvěžení, které si užijete na maximum
Připravte si to správné osvěžení
1. Melounové daiquiri – Co si připravit: vodní meloun, limetky, bílý rum, minerálka, třtinový cukr
–Postup: Do sklenice rozdrťte vodní meloun, přilijte panáka rumu a pokapejte limetkou. Následně přidejte malou lžičku cukru a dolijte kapkou minerálky. Všechno to potom promíchejte a přidejte led, pokud ovšem chcete.
2. Mojito – Co si připravit: jeden decilitr sody, dvě lžičky třtinového cukru, pět cl bílého karibského rumu, šťávu z poloviny limetky, alespoň tři kostky ledu, lístky ze dvou snítek máty
-Postup: Do sklenice dejte dvě čajové lžičky třtinového cukru, přidejte šťávu z limetky, doplňte lístky máty a to všechno zalijte sodou. Mátu rozdrťte, aby se uvolnila její vůně a chuť. Potom přidejte karibský rum, kostky ledu a můžete jej vylepšit i brčkem.
3. Smoothie s bazalkovým cukrem – Co si připravit: sto gramů cukru krystal, jednu hrst bazalky, jeden kus meruňky, jednu hrst hroznového vína bez pecek, dvě nebo tři jahody, deset kusů malin, šťáva z jednoho pomeranče
-Postup: Nakrájejte meruňky na měsíčky a jahody na malé kousky. Poté vše nasypte do mixéru a přidejte hrst hroznového vína a maliny. Potom to všechno zalijte šťávou z pomeranče a rozmixujte. Mezitím si připravte bazalkový cukr: do hmoždíře nasypte cukr a přidejte bazalkové listy. Společně to rozdrťte, do té doby než se cukr nezabarví. Do smoothie přidejte podle Vaší chuti cukr a pak to promixujte. A Vaše smoothie je na světě, přeju příjemné osvěžení.
4. Jahodové osvěžení, které si užijete – Co si připravit: patnáct cl Malibu, asi deset jahod, deset kostek ledu (to záleží na Vás, kolik jich budete chtít), šťávu z ½ limetky
-Postup: Do sklenice nebo šejkru dejte pokrájené jahody, zalijte je třemi panáky Malibu a trochou limetkové šťávy a poté je rozdrťte. Sklenici dosypte nadrceným ledem, zavřete a to vše protřepejte a můžete podávat.
5. Granita z růžového grapefruitu – Co si připravit: dva kusy grapefruitu, cukrový sirup, meduňka
–Postup: Rozpulte grapefruity a vymačkejte z nich šťávu. Přeceďte a smíchejte se stejným množstvím cukrového sirupu. Nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Poté co směs začne přimrzat, ji vidličkou promíchejte. Servírovat jej můžete ve sklenicích ozdobené snítkou meduňky. A teď hurá, pusťte se do toho!