Seznamte se s březovým cukrem

Již dlouhou dobu se řeší to, že bílý cukr rafinovaný cukr není pro zdraví člověka zrovna dobrou záležitostí. Spíše naopak sebou jeho konzumace přináší spoustu nepříjemností a v horším případě také zdravotních potíží. V lepším případě bude trpět naše postava spolu s našim sebevědomím. Tyto dva důvody nejčastěji dohání lidi k tomu, aby začali vyhledávat zdravější http://www.zdravejsi-zivot.cz/ a přírodnější alternativy slazení. Nejčastěji se volí cukr hnědý, který ve skutečnosti ale není zas tak velkou alternativou, kokosový cukr, med nebo nejrůznější sirupy. Poměrně novinkou v tomto odvětví je cukr březový neboli xylitol.

Cukr ve sklenici

Na vzhledu si v porovnání s klasickým cukrem rozdílu téměř nevšimnete, protože se oba vyznačují krystalovou strukturou. Okem tedy žádnou odlišnost nepoznáte. V dalších ohledech je tomu už ale jinak. Hlavním rozdílem, který jej dělá vhodným i pro diabetiky je, že má nižší glykemický index, což v praxi znamená, že se déle vstřebává a neutváří tak vysoké výkyvy cukru v krvi. Sladivost je při tom stejná jako u cukru klasického. Pokud to s touto formou slazení nebudete přehánět, nemusíte se bát ani toho, že vám bude ručička na váze ukazovat přírůstek kil. Březový cukr totiž naopak ještě potlačuje chutě k jídlu a vy se tak vyhnete přejídání. Navíc také napomáhá správnému trávení a vyprazdňování.

Kmen břízy

Vhodný je také pro děti, které, jak všichni moc dobře víme, přímo milují sladkosti a sladká jídla. Problémem je poté velké množství kazů a v horším případě i zkažené zuby úplně. V případě březového cukru tomu tak není hned z několika důvodů. Prvním je fakt, že zabraňuje vzniku bakterií v ústní dutině. Dále pak naopak napomáhá opravovat již poškozenou zubní sklovinu, protože na rozdíl od normálního cukru doplňuje tělu potřebné minerály.
Pokud tedy chcete vynechat rafinovaný cukr, březový je jistě skvělou alternativou. Nezapomeňte ale ne to, že s ničím se to nemá přehánět.